HTML

Apa a konyhában

Egy friss apuka kalandozása a konyhában. Elhatároztam, hogy itt az ideje megtanulnom főzni, tapasztalataimat pedig itt gyűjtöm össze. Igyekszem heti rendszerességgel alkotni, mindig azt, amire újdonsült családom éppen megéhezik.

Friss topikok

Címkék

Legjobb receptes blogok">

Archívum

Villámgyors muffin

2012.02.19. 22:36 djend

Majdnem egy hónap telt el a legutóbbi posztom óta, tudom, néhányan már aggódtatok, hogy elvesztem. Nem így történt, sőt még főztem is, de az energia mindig elfogyott valahogy, mire be kellett volna gépelni az okosságokat. Viszont most újra jelentkezem, mégohzzá egy praktikus és gyors édességgel: a bögrés muffinnal.

Ez a recept igen hasznos akkor, ha max 15 percetek van valamit összeütni a vendégek érkezése előtt, és a gyermeketek a háttérben sírdogál. Tehát én naponta készítem :) Ez örömteli, mert sok a vendég, ugyanakkor némileg visszavetette az ambícióimat, miszerint 3 emeletes esküvői tortákat gyártok majd futószalagon. Na de vágjunk bele, különben megírni hosszabb lesz, mint elkészíteni.

A hozzávalók (egy 2 dl-es tejfölös dobozzal kimérve):

  • 2 bögre liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 bögre cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 bögre tejföl
  • 1/2 börge napraforgó olaj
  • kevés tej
  • málna vagy bármilyen egyéb gyümölcs, dekoráció, csoki

A recept titka állítólag az, hogy az alkatrészeket meghatározott sorrendben kell összekeverni. Szerencsére ez a sorrend pont az, ahogyan a hozzávalókat leírtam, ezért kezdjük a lista tetején, majd öntsük össze egyesével egy szép nagy tálba mindet (a málna kivételével). A lisztet és a sütőport külön is keverjük össze! A végén a "kevés tej" egy rövid löttyentésnyit takar, ha több, akkor túl híg lesz. Keverjük össze, de arra figyelni kell, hogy nem szabad sokáig kevergetni, éppen csak összeálljon, hiszen a muffinformákba még bele kell tölteni. 

Az igazán finom muffin kulcsa a sok gyümölcs, ez jött be nekem is. Ezért kezdjük két evőkanál tésztával muffinonként, majd erre tegyünk 3-4 szem málnát. Utána egyenletesen elosztva töltsük föl a sütőformát tésztával, a tetejére mehet dekorációnak még gyümi. 180 fokon süssük a recept szerint 10 percig, de én véletlenül ott felejtettem még öt percre, és kifejezetten jót tett neki. Ne égjen meg a teteje, de túl hóka se legyen! Nem az idő a lényeg, a tűpróba + a süti barnasága a döntő.

Köszönet a receptért a Nosalty blognak, íme a finom eredmény:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontrollcsoportunk Jucus és Dávid voltak, nekik ajánljuk ezt a bejegyzést!

Szólj hozzá!

Címkék: gyors muffin sütemény málna bögrés

A bejegyzés trackback címe:

https://apaakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr594136539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása