HTML

Apa a konyhában

Egy friss apuka kalandozása a konyhában. Elhatároztam, hogy itt az ideje megtanulnom főzni, tapasztalataimat pedig itt gyűjtöm össze. Igyekszem heti rendszerességgel alkotni, mindig azt, amire újdonsült családom éppen megéhezik.

Friss topikok

Címkék

Legjobb receptes blogok">

Archívum

Előszóként - Padlizsánkrém

2011.12.27. 21:10 djend

Első próbálkozásom igen egyszerű, viszont megvan az a biztonságom, hogy sok további étellel ellentétben ezt már csináltam korábban. Így egy rutinos szakács magabiztosságával osztom meg tapasztalataimat.

A recept eredetijét a Mindmegette oldalán találtam (Padlizsánkrém VI, http://mindmegette.hu/padlizsankrem-vi.recept). Az ott fellelhető 57 különböző recept közül egyszerű módszerrel választottam: melyiket mentette el magának a legtöbb ember és főleg melyikben vannak olyan hozzávalók, amiket én szeretek :)

Tehát ami szükséges hozzá:

4 kövér padlizsán
1 fél fej közepes hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
4 evőkanál majonéz
1 felespohár olaj

bors

Igazán minimalista recept, minden a megfelelő padlizsán kiválasztásán múlik. Ne legyen puha, szép fényes és egészséges példányokkal működik csak - azaz árufeltöltés után a hipermarketben vagy hosszas keresgélés után a békási piacon.

A padlizsánokat villával alaposan kiszurkálom (hogy ne robbanjanak szét), majd tepsiben mehet a sütőbe. Előmelegíteni lehet, de nem kötelező. 200 fokon nekem eddig max 20 perc kellett, hogy szépen elkezdjen ráncosodni a padlizsán. Lehet egy kis égett szaga, nem kell megijedni, a tepsit sem kell előtte kikenni.

Ha kész és kihűltek a padlizsánok, egy kanállal kivájom a belsejét. Én a magot is nagyrészt benne hagyom, ez ízlés kérdése. A lényeg az, hogy a héja és a tepsire kifolyt keserű lé ne kerüljön bele. A kikapart belet alaposan összeturmixolom, ez adja az alapot.

Egy megfelelően nagy fémtálba öntöm és hozzáadom a mustárt, a majonézt, az apróra vágott hagymát (vörös/lila mindegy) és a fokhagymát. Ráöntöm a felespohárban kimért olajat (nehezen szabadulok a régi szokásoktól :) ), majd kb egy lapos teáskanálnyi sót. Borssal óvatosan megszóróm és az egészet összekeverem.

Az utolsó lépés megkóstoltatni a családdal és hozzáigazítani az ő ízlésükhöz. Az én padlizsánkrémem ma módosítás nélkül elfogadtatott!

Pirítós kenyérrel remek, napokig eláll a hűtőben - már ha marad belőle.

Íme az eredmény:

Szólj hozzá!

Címkék: padlizsánkrém

A bejegyzés trackback címe:

https://apaakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr243500087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása