HTML

Apa a konyhában

Egy friss apuka kalandozása a konyhában. Elhatároztam, hogy itt az ideje megtanulnom főzni, tapasztalataimat pedig itt gyűjtöm össze. Igyekszem heti rendszerességgel alkotni, mindig azt, amire újdonsült családom éppen megéhezik.

Friss topikok

Címkék

Legjobb receptes blogok">

Archívum

A 10 perces ünnepi édesség - citromos álom

2013.12.25. 20:57 djend

Kivételesen kényelmes helyzetben vagyok. Nem egy olyan ételről kell majd írnom, amit még sosem csináltam, hanem szinte "rutinosnak" mondhatom magam. A citromos álom hatodik éve oszlopos tagja a karácsonyi menünek, és már a blog kezdete előtt is az én feladatom volt az elkészítése. Ez persze a recept ismeretében érthető lesz: ennél egyszerűbb, gyorsabb és finomabb recept kevés van.

A hozzávalók - technikai okokból diétásra véve:

- 20 dkg babapiskóta (jövőre megpróbálok saját piskótatésztát készíteni hozzá)

- 9 evőkanál cukor (nálam: nyírfacukor és eritrit keveréke)

- 1 citrom kifacsart leve és 2 citrom héja

- 1 zacskó vaníliás cukor

- 4 dl habtejszín

- 4 dl tejföl

- ízlés szerint gyümölcs a dekorációhoz

A leghosszabb művelet a babapiskóta 1 cm-es darabokra vágása. Ha ezt sikerül úgy megoldani, hogy a tálban is maradjon a nassolás után, az már félsiker. Ezután összekeverjük az összes többi hozzávalót a habtejszín kivételével. A legvégére tartogattam a legnehezebb műveletet (igen, ebből is látszik, hogy mennyire kezdő szakács vagyok...): a habverést. Ezt lehet kézzel is, de a géppel hatékonyabb, gyorsabb, és biztosan beleférünk a 10 percbe. Lassan, óvatosan forgassuk bele a habtejszínt a másik tálban lévő masszába, és ezzel kész az öntet.

Vegyünk elő egy közepes tálat, rétegezzük bele a hozzávalókat. Kezdjük egy réteg szósszal, majd babapiskóta, szósz, piskóta és a tetejére is szósz. Ha egyenlően akarjuk elosztani, akkor kb. 7-9 kanál jut egy rétegre.

Ennyi volt. Ha szeretnénk még díszíteni, megtehetjük ízlés szerint gyümölcsökkel, ahogy az alábbi képeken láthatjátok is. Igazából hosszabb leírni, mint elkészíteni, és a család imádja. Jó nassolást!

citromos_1225.jpg_
citromos_1225_2.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: álom karácsony süti édesség citrom tiramisu citromos nélkül sütemény sütés babapiskóta diétás eritrit

A bejegyzés trackback címe:

https://apaakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr455708882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása