HTML

Apa a konyhában

Egy friss apuka kalandozása a konyhában. Elhatároztam, hogy itt az ideje megtanulnom főzni, tapasztalataimat pedig itt gyűjtöm össze. Igyekszem heti rendszerességgel alkotni, mindig azt, amire újdonsült családom éppen megéhezik.

Friss topikok

Címkék

Legjobb receptes blogok">

Archívum

Egyszerű és nagyszerű: krumplipogácsa

2012.01.15. 21:56 djend

Ez a poszt olyan egyszerű - és remélem, hogy olyan sikeres is - lesz, mint az a nass, amit vasárnap készítettem a vendégeskedés alkalmából.

Krumplipogácsa, avagy (majdnem) tócsni hozzávalói:

1 kg krumpli
3-400 g liszt
1 tojás

Már a hozzávalókból is látszik, hogy ez az étel nem atomfizika, és ez szerencsére a gyakorlatban is így van. A receptet szombaton tanultam, és így hangzott:

"Főzz meg annyi krumplit, amennyit akarsz, tegyél hozzá annyi lisztet, ami elég, és még egy tojást. Olajban süsd ki, és kész is..."

Azért én igyekszem egy picit több támpontot nyújtani. Először is a krumplit megpucoltam és úgy raktam föl főni, sós vízben. Vannak olyanok, akik a héjában főzésre esküsznek, nekem ez is bejött. Az egész recept kulcsa, hogy a krumplit hagyom teljesen kihűlni. Nem langyos, teljesen hideg kell a továbbiakhoz.

Összetöröm, de nem kell pürésíteni, lehet egy kicsit darabosabb. Mehet bele a tojás és kb 300 g liszt. Összegyúrás közben folyamatosan adhatunk még hozzá lisztet, amíg nem tapad a kezünkhöz, és gombóccá áll össze. Ha megvan, nyújtódeszkán kinyújtom fél centi vastagra. Tetszőleges méretű pohárral lehet szaggatni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha megvan, akkor forró olajban kisütöm. Néhány perc alatt megvan az egész, ne engedjük, hogy teljesen megbarnuljon sütés közben. A végeredmény a krumpli elkészültétől 10 perc, a család pedig lelkesen falta. Mi köretként is ettük már zöldséges húsos wokhoz, na de ez már egy másik történet...

Szólj hozzá!

Címkék: krumplipogácsa

A bejegyzés trackback címe:

https://apaakonyhaban.blog.hu/api/trackback/id/tr683550138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása