Már egy ideje érdekelnek az online tanfolyamok, egy-két alkalommal bele is néztem pár témába olyan oldalakon, mint az edx.org, az Udacity vagy a Coursera. Most viszont találtam egy igazi gyöngyszemet:
Tudomány & Konyha, 10 hetes tanfolyam (www.edx.org), a tartalma pedig nagyon izgalmas:
1. hét: Az ételek alapvető összetevői (gyakorlat: a sütő és a mérleg beállítása)
2. hét: Energia és hőmérséklet (gyakorlat: házi ricotta)
3. hét: Halmazállapotok (gyakorlat: jégkrém)
4. hét: Rugalmasság (gyakorlat: tészták)
5. hét: Zselatin, gyöngyösítés (gyarkolat: tojással készült ételek)
6. hét: Hőátadás (gyakorlat: Molten Chocolate Cake)
7. hét: Viszkozitás és polimerek (gyakorlat: cukorkák)
8. hét: Emulzió és habok (gyakorlat: majonéz és habok)
9. hét: Sütés
10. hét: Fermentálás & Enzimek
Már bele is vágtam, hamarosan érkezik az első hét beszámolója :)